Enterijer : Uredjenje Unutrasnjeg Prostora

srijeda, veljače 02, 2011


Enterijer : Uredjenje Unutrasnjeg Prostora


Potkrovlje za četvoročlanu porodicu

Posted: 01 Feb 2011 02:25 AM PST

kustosija.ai
Potkrovlje ima 85 m2. S obzirom da se radi o potkrovlju, određena korisna površina stana gubi se u kosinama krova duž nadzidka. Organizaciju prostora u mnogome diktira i konstrukcija krova tj. pozicija stubova kao i postojećeg dimnjaka. Zadržavajući vodovodne instalacije na mestima gde se nalaze, prostor se može podeliti u dve celine: spavaći i dnevni blok. S obzirom da se u delu potkrovlja gde bi bio spavaći blok, nalazi jedan dvokrilni prozor, moguće je prostor…


3D model

Posted: 11 Dec 2010 08:18 AM PST

002 living room var #1 Uredjenje enterijera je tema koja danas interesuje svakog ko želi da prostor učini što kvalitetnijim i prijatnijim za život. Prilikom projektovanja enterijera arhitekte koriste razne trikove kako bi uspele da što bolje osmisle ideju i provere njen kvalitet. Takodje jako važna stvar je približavanje projektovanog enterijera investitoru, kome neretko tehnički crteži ne daju mogućnost percipiranja prostora. Zbog svega toga, model je postao sastavni deo svake faze projektovanja.


Šare i mustre

Posted: 10 Dec 2010 03:56 AM PST

modernests2 Mustre zapravo predstavljaju način na koji su linije, boje i teksture raspoređene u prostoru (ili na objektu). Prilikom dekoracije, mustre/šablone/šeme koristimo iz nekoliko razloga. Možemo ih koristiti da stvorimo “centralnu tačku” u nekoj prostoriji, da stvorimo utisak teme koja se provlači kroz prostor kao priča, da “začinimo” određeni prostor koji je inače monoton ili jednostavno da doprinesemo šmeku starih dana u prostoriji kada dekorišemo prostor u skladu sa istorijskim ili rustičnim stilom.


posted by media architecture
6:45 AM

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home